☆杜の都のmoi日記☆

ムーミン、旅行、お菓子、料理…ゆるーく書いていきます。

よなよなエールと恵方巻き🍀

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Craft beer and Eho-maki.
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恵方巻きについて無知だった為、以下メモ📝

ほほう〜


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What is Eho-maki?
恵方巻きとは?
According to the old lunar calendar of Japan, February 3rd is the day before the first day of spring. To ward off illness and misfortune, on this day Japanese families scatter roasted soy beans inside their homes and out of every window and door.
旧暦によると2月3日が日本では春のはじまりの前日とされており、その日には病や不運を家庭から取り除くために福豆(炒り豆)を家の内外に投げます
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In Japanese, the day is called “Setsubun” which translates as “bean scattering ceremony day”. Traditionally, this is also the day to eat “Eho-maki”.
その日を「節分」と呼び、豆まきの日として知られていますが、恵方巻きを縁起物として食べる日でもあります
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Eho-maki are thick sushi rolls which is believed to bring good fortune if eaten while facing the year’s “Eho” (good luck direction).
恵方巻きは、節分にその年の「恵方」(吉方位)を向いて食べると縁起が良いとされる太巻きです
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Eho-maki usually have seven ingredients such as cucumber, sweet omelet, shiitake mushroom and eel after the Seven Deities of Good Luck.
恵方巻きには七福神にちなんで、「きゅうり」「伊達巻」「しいたけ」「うなぎ」など7種類の具材が入っています
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#恵方巻き切っちゃった
#切ったらただの太巻き

 

恵方巻きについて✨

 

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